follow us

Сценарист / продуцент / режисьор

Кристина Грозева изкарва първото си висше образование в журналистическия факултет на Софийски университет „Климент Охридски“ и няколко години работи като репортер за различни родни телевизии, докато не решава да следва режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Завършва в класа на проф. Георги Дюлгеров и доц. Светослав Овчаров. Студентските ѝ филми печелят награди на няколко международни студентски кинофестивала. В академията тя се запознава с Петър Вълчанов, с когото започват да обединяват творчески усилия по студентските си проекти. Тази колаборация по естествен път прераства в постоянно партньорство не само в правенето на филми, но и в живота.

Сценарист / продуцент /
режисьор / монтажист

Петър Вълчанов е син на именития български художник Вълчан Петров. Следвайки стъпките на баща си, Петър завършва художествената гимназия в родния си Пловдив, но веднага след това поема по пътя на истинската си страст - киното, който го отвежда в НАТФИЗ. Завършва в класа на академик Людмил Стайков. През 2008, дипломният филм на Петър, „Семейна терапия“, печели конкурса за късометражен филм Jameson Short Film към София филм фест. В академията той среща по-добрата си половина, творческия и житейски партньор Кристина Грозева.

Сценарист / асистент развитие

Дечо Таралежков е син на покойния български композитор и аранжор Дечо Таралежков (старши). След зле насочен опит да следва социология в Мюнхен, Дечо се завръща в родната си София и е приет в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където завършва драматургия при проф. Станислав Семерджиев - Стенли. Общ приятел от академията го представя на Петър Вълчанов. През следващите години, той на няколко пъти почти работи с Петър и Кристина по различни проекти, както поотделно, така и заедно, докато графиците им най-сетне успяват да съвпаднат за филма „Слава“. Оттогава насам, Дечо работи с Кристина и Петър по развитието на нови проекти и управлението на съществуващите. Той е първи асистент-режисьор на третия им филм, „Бащата“.