07.07.2019

"БАЩАТА" с отличие за най-добър филм на 54-ия фестивал в Карлови Вари

"Бащата" получи Кристалния глобус за най-добър филм на международния филмов фестивал Карлови Вари на гала церемония в събота, 6-ти юли.

Това бележи забележително силен старт за филма, чиято световна премиера беше в основната програма на фестивала. Тазгодишното жури се състоеше от чешкия сценарист Щьепан Хулик, палестинската режисьорка Анемари Ясир, украинския режисьор Сергей Лозница, гръцката актриса и театрален режисьор Ангелики Папулиа, и френския сценарист и продуцент Шарл Тесон.

14.06.2019

„БАЩАТА“ с премиера в основната програма на Карлови Вари 2019

Световната премиера на "Бащата", третия филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, ще се състои на 2 юли, 2019 в рамките на 54-тото издание на международния филмов фестивал в Карлови Вари, водещото филмово събитие в Централна и Източна Европа.

Интимната семейна драма/комедия на творческия тандем ще се състезава с 11 заглавия от цял свят. Иван Бърнев и Иван Савов изпълняват главните роли на отчуждените баща и син Павел и Васил, които трябва да се справят с неочакваната кончина на своята майка и съпруга, и с още по-неочаквания ѝ опит да позвъни на съседката по телефона от Отвъдното.

01.06.2019

“ТРИУМФ” със субсидия от Националния филмов център

Най-новият ни проект "Триумф" е избран да получи финансата подкрепа на българския Национален филмов център (НФЦ), НФЦ обяви на 31 май, 2019.

След международно признатите "Урок" и "Слава", “Триумф” ще бъде гръмовният завършек на Новинарска ни трилогия. Историята представлява творчески прочит на странните и обвити в мистерия събития от т.нар. Царичинска епопея, свръх-секретния парапсихологически експеримент на Българската армия от турбулентните първи години на демокрацията. Проектът е един от три избрани да получат субсидия за нискобюджетна продукция в рамките на пролетната сесия на НФЦ.